mas casanovaactivitats

la via verda

Just al costat de la finca Mas Casanova passa la Via Verda exclusiva per a vianants i ciclistes que enllaça el Pirineu amb la Costa Brava passant per Olot i Girona.

Si voleu fer la ruta en bicicleta, descobrireu elements de gran interès paisatgístic, ecològic i cultural. El  paisatge volcànic i les muntanyes del pirineu apareixen a banda i banda d’aquest carril bici que, des de la Garrotxa i a través de poblacions de molt d’encant, ens permet arribar a Girona i, fins i tot a la Costa Brava.

Esglésies romàniques de la Vall de Bianya

esglésies romàniques

A la Vall de Bianya, on es troba situada Mas Casanova, trobareu la ruta de les 15 esglésies romàniques, un recorregut per la història de la Vall de Bianya. La visita a aquests exemples del patrimoni cultural i històric ens permetrà retrocedir a èpoques passades i, al mateix temps, anar descobrint diferents racons de la Vall.

La zona verda de la Canya és el punt de partida d’aquesta ruta que continua per les valls de Bianya, Sant Ponç i la del Bac i acaba al punt d’origen. El recorregut, que s’aconsella fer en tres dies per la seva llargada, ens ofereix l’oportunitat de seguir la petja que la història ha deixat al municipi.

Via Romana del Capsacosta

la via romana

La Via Romana de Capsacosta és una autèntica obra d’enginyeria d’importància monumental i un testimoni excepcional d’un període històric de gran transcendència per al nostre país, es creu que va ser construïda en època de l’Imperi Romà.

L’itinerari de la Via de Capsacosta és fàcil de resseguir, i en diversos trams presenta un excel·lent bon estat de conservació. Aquesta calçada entrava cap a la zona de muntanya, i després de travessar la plana de Bianya s’enfilava pel Capsacosta i seguia cap al coll d’Ares.

Un dels camins d’Itinerànnia ressegueix la Via de Capsacosta, des del pas dels Traginers (Vall de Bianya) fins a Sant Pau de Segúries (Ripollès).

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

el Parc Natural

Al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa hi ha 28 itineraris pedestres que transcorren pels indrets més interessants del Parc Natural. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s’hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l’ajuda del plànol guia del Parc Natural. El Parc Natural disposa d’una extensa oferta de publicacions.

Els itineraris del Parc Natural connecten sovint amb els de la xarxa de senders Itinerànnia. Per tant, des dels itineraris del Parc Natural es pot accedir a peu a qualsevol altre punt de la Garrotxa, el Ripollès o l’Alt Empordà a través d’Itinerànnia.

Basalú

pobles amb encant

La Garrotxa us ofereix  molts atractius paisagístics i gastronòmics, i us convidem a visitar la ruta dels pobles amb encant.

Catellfollit de la Roca és la porta d’entrada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el poble està situat sobre una espectacular cinglera basàltica de 50 metres d’alçada i un quilòmetre de llargada sobre el riu Fluvià.

Besalú és una de les mostres més importants de la Catalunya medieval, amb un call jueu únic, les esglésies de Sant Vicenç i Sant Pere, l’església hospital de Sant Julià, la sala gòtica de la Cúria Reial i la Casa de Cornellà.

Els pobles de la Vall d’en Bas: Sant Esteve d’en Bas, nucli administratiu de la Vall, Hostalets d’en Bas amb les balconades del carrer Teixeda, Joanetes amb l’església de Sant Romà, Puigpardines, Sant Privat, La Pinya o el Mallol.

Santa Pau, la vila medieval declarada Conjunt Històtic Artístic l’any 1971. Destaquen el nucli antic i el castell de Barania.

Fageda d'en Jordà

Fageda d'en Jordà

La Fageda d’en Jordà, és una de les 28 reserves naturals del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

És un excepcional bosc de faigs que creix sobre la colada de lava del volcà del Croscat, en un lloc pla amb turons suaus coneguts com a tossols i s’estén pels municipis de Santa Pau, Olot i les Preses.

Es pot accedir a peu per l’itinerari 2 (recorregut de 30 min. per la Fageda des de l’aparcament de Can Serra, km. 4,0 ctra d’Olot a Santa Pau, a mà esquerra). Des d’Olot l’itinerari 3 que va fins la Fageda (4 km, 1h 30), i des de Santa Pau també s’hi pot accedir a peu (5,2 km, 1h 45). L’accés en vehicle a motor està prohibit dils la reserva.

Centre d’informació del Parc Natural (Can Serra). Tel. 972 26 81 12. Horari: 10-15h.

Alta Garrotxa

alta garrotxa

L’espai natural de l’Alta Garrotxa és un territori situat entre les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà. Ha estat declarat Espai d’Interès Natural i designat com a Zona d’Especial Protecció per a les Aus dins la Xarxa Natura 2000.

El paisatge de l’Alta Garrotxa, amb una orografia molt abrupta és espectacular ha condicionat el paisatge, la vegetació, la fauna i els assentaments humans, i l’ha convertit en un espai natural relativament aïllat.

A l’Alta Garrotxa hi trobem 6 itineraris pedestres, que transcorren pels racons més interessants d’aquest espai, i la majoria coincideixen amb la xarxa de senders Itinerànnia. Tots els itineraris estan senyalitzats, i es poden seguir fàcilment desde l’accés de la zona de Sadernes i Sant Aniol.

Molló Parc

molló parc

Molló Parc és un parc d’animals situat entre boscos i prats en l’entorn d’un Parc Natural al cor de la Vall de Camprodon. A 25 minuts de Mas Casanova.

Al llarg d’un recorregut de 3 hores podreu passejar tranquil·lament envoltats d’arbres i animals. Us trobareu en plena natura i podreu observar diferents espècies animals en semi llibertat: óssos, linx, llops, àguiles reals, marmotes, genetes, cérvols, porcs senglars i guineus.

A mig recorregut trobareu una zona de pícnic, on podreu esmorzar, dinar o berenar, o simplement descansar una estona tot sentint l’aigua del riu que passa pel costat.

Estació esquí Vallter 2000

vallter 2000

L’estació d’esquí de Vallter 2000 es troba a 35 minuts de Mas Casanova, dins del terme municipal de Setcases a la comarca del Ripollès, a la zona més oriental del Pirineu, entre de cims que sobrepassen els 2.800 m d’altitud.

La seva privilegiada situació geogràfica permet contemplar una panoràmica única i excepcional, des de la cota 2.535 m es pot veure la badia de Roses a la Costa Brava.

Vallter 2000 no és només una estació d’activitats d’hivern. Vallter a la primavera i estiu és un lloc ideal per a la pràctica d’activitats de muntanya a l’aire lliure amb diferents rutes i circuits de senderisme aptes per a tota la família.

Fotos: Turisme Garrotxa, Molló Parc i Vallter 2000.

pre-reserves

Omple el formulari amb les teves dades i les dates en les que et vols allotjar a Mas Casanova i ens posarem en contacte amb tu per confirmar la teva reserva.